Tureberg är styckad och modulerna börjar ta form

Jaha, så åkte vi på en pandemi i världen och jag såg framför mig massor av tid i isolering där jag kunde bygga modell i timmar. Det blir ju dock inte alltid som man hoppas och tiden har gått åt till massor med annat. Jag lämnar eländet med Coronapandemin åt andra att kommentera på sina bloggar, jag orkar inte fundera på eländet längre, det har stötts och blötts  så mycket ändå.

Huvuddelen av Turebergs Station är nu itusågad och modulgavlar är på plats och jag har gjort om 90% av eldragningen. Det som återstår är att dra in el i alla magasin och eventuellt en och annan bangårdslykta.



Hemsnickrad gavel på plats. Gångbron har jag tagit loss och skall reparera så gott det går, tanken är att den skall vara löstagbar, eftersom den är så känslig för stötar. Vi får se hur jag löser det. 

"Köpegavel" från MMM som jag skall använda till de sidomoduler jag senare måste bygga, om jag vill kunna ansluta till andra moduler vid träffar, och det vill jag ju verkligen.

Eldragning är pilligt och tråkigt, men gör man det bra från början så slipper man strul sedan.

Woodland Scenics Light Hub är en suverän manick anser jag. Dimmerfunktionen är lite extra lyx som jag gärna kostar på mig. Lamporna är också superfina och enkla att installera.

Återkommer med mer bilder om ett par dagar. 

Kommentarer

  1. Det blir ju riktigt bra detta! Mycket verklighetstroget. Light Hub verkar vara ett intressant tillbehör. Hur många lampor kan man koppla till denna?

    SvaraRadera
  2. Hej Anders,
    Hoppas allt är bra med dig i dessa märkliga tider.
    Light Hub är som sagt otroligt smidig och lätt att jobba med och om jag förstår WS produktinformation rätt så kan man koppla in 4 lampor per kontakt på själva huben(där finns 4 uttag). Det innebär att varje Light Hub kan supporta 16 lampor totalt. Sedan kan man expandera systemet med fler hubbar. Kolla in WS hemsida här: https://woodlandscenics.woodlandscenics.com/show/category/JustPlugLightingSystem
    Jag tycker att dimmerfunktionen är en bonus som sagt, och just att du kan kontrollera vissa sektioner av lampor med den är väldigt smart. T.ex. så kan jag dimra lyktorna på stationshuset, men låta perronglamporna lysa starkt och tvärtom. Systemet kostar lite i början, men jag tycker det är värt det.

    SvaraRadera
  3. Fantastiskt prydligt, Simon! Och beundransvärt att du har geist att starta om så här.
    Jag förstår att du vill vara extra rädd om gångbron. Den är ju verkligen ett konstverk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Sture, man börjar lite varm i kläderna även om man har en bit kvar till din nivå. Geisten kommer av att jag inte vill riva allt och slänga det mesta materialet inklusive rälsen, vilket hade varit det enda alternativet med tanke på hur jag har byggt. Gångbron är jag lite extra stolt över, tack än en gång Sture!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Att skapa ett berg

MJ-Hobbymässan

Arbetet startar