Gångbron är klar

Äntligen är gångbron klar. Jag säger äntligen trots att jag njuter i fulla drag av sitta och bygga länge och noggrant. Saken med denna modell var ju att den var så svår att bygga att jag höll på att ge upp mitt i allt. Nu står den där och jag känner ett lugn av stolthet och glädje sprida sig i kroppen. Skönt!
 Nu kan resenärerna lugnt spatsera över spåren och samtidigt få en fin vy över Turebergs Station.

 Byggfasen var många gånger krävande och jag undrade ibland om jag gett mig på rätt material när jag valde pianotråd till räcket, men jag fick till ett hyfsat resultat till slut. Nästa gång följer jag nog Roger(ford1929) tips att löda istället.

 Vädringen var absolut roligast och jag har verkligen tagit det lugnt efter tidigare debacle när jag öst på vädringsfärg och pigment utan hämningar...

 Till vänster ser man hålet i frigoliten som jag var tvungen att ta upp för att bron skulle få plats.

Lamporna var på tok för svåra att montera för att jag skall rekommendera dem till byggare med dåligt tålamod, men till slut får man till det och det blev riktigt bra.

Nu är det dags att ta tag i annat skoj. 

Kommentarer

  1. Hej du, gångbron blev ju jättefin! Förstår det var pilligt men det var det väl värt! Imponerande resultat! hlsn
    Anders

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anders, ja den här hobbyn är ju per definition pillig, men ibland tar man sig nästan vatten över huvudet. Då är det skönt att ro det i hamn till slut. Det tog nästan två månader(med många och långa avbrott såklart, men ändå) att få ihop den. Nu skall jag rensa tankarna lite och göra en prioriteringslista över kommande projekt.

      Radera
  2. Gångbron, nu i sin miljö, är ju ett blickfång och en verklig höjdare, Simon! Bravo!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Att skapa ett berg

MJ-Hobbymässan

Arbetet startar