Gångbron del 2. Halvtid i bygget.

Vad då halvtid i bygget? Jo, jag har insett att bygget är betydligt mer invecklat än jag kunde drömma om från början. Det jag har kvar kommer att ta lika lång tid att färdigställa som det jag hittills har gjort. Mitt största huvudbry inför fortsättningen är räcket som löper via trapporna och över bron. Det skall nämligen bockas i exakt vinkel för att passa trapporna. Uppe på bron är det rakt och fint, men trapporna ligger ju i vinkel såklart. Om jag bockar pianotråden på fel ställe med 1 mm så kommer det dels att synas, dels att hamna snett mot stolparna i trappen och jag måste göra om hela räcket, detta eftersom pianotråden inte går att bocka tillbaka till 100% utan att den blir knölig och ful.

Detta moment är ju något jag aldrig gjort förut så jag kommer att träna på en stump av pianotråd innan jag ger mig på modellen. Men som sagt, jag har bara ett försök på mig för varje "krökning" och det skall göras totalt 12 sådana....puh!

Innan jag bockar till pianotråden skall 4 trappor och 2 plattformar tillverkas. Trapporna är köpta färdiga(skulle tagit ännu längre tid att mäta, skära och limma dem snyggt), men kräver en del omsorg och påbyggnad, plattformarna skall jag bygga precis som bron. Detta jobb skall jag försöka hinna med nu under helgen.

Här är lite bilder från bygget av bron och pelarna som skall hålla den uppe. Hittade även en fin lykta som är rätt nära originalet i utseende. Den är i skala N och kommer från Viessmann, artikel 6624.





Kommentarer

  1. Imponerande projekt, och bra blir det!!

    SvaraRadera
  2. Tack Sture, jag har siktat rejält högt denna gång. Lyckas jag så tänker jag fira med skumpa...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Att skapa ett berg

MJ-Hobbymässan

Arbetet startar